Saltar a continguts

Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat

Navegació

Menú principal

Història

Imatge de complement
Ampliar imatge
Història

Tots els pollastres del món procedeixen del sud-est asiàtic, on es localitza la coneguda Gallina Salvatge Vermella de la Jungla (Gallus gallus), a partir de l'expansió de la qual s'han anat formant les diferents varietats que han exisitit al llarg dels segles.

Se sap que les gallines domèstiques eren conegudes a la Xina i sud-est asiàtic cap al 3400 aC. Aquests animals devien procedir de l'espècie salvatge de la jungla de Birmània i del nord de Tailàndia, que va començar a ser domesticada a la província de Xan. Des d'aquí es van estendre cap a la India, i van arribar al nord d'Europa durant el Neolític, al voltant del 3000 aC. Sembla que van ser els grecs els qui van introduir aquests animal a tota la conca mediterrània.

 

La Raça del Prat.

Des de molt antic, al Delta del Riu Llobregat, ha existit un tipus de gallina rústica, mediterrània, que a finals del segle XIX va ser seleccionada i millorada espontàniament pels pagesos i primers avicultors catalans i que, amb el temps, han deixat fixades les característiques pròpies que han donat lloc a la raça autòctona dels galls i gallines del Prat, coneguda com a raça catalana del Prat o popularment com a "pota blava".

Els galls i gallines "pota blava" són de les poques races d’aus de corral que ens han arribat sense encreuaments amb altres races híbrides, conservant les seves característiques morfològiques i la qualitat de la seva carn. 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Imatge de complement