Saltar a continguts

Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat

Navegació

Menú principal

Característiques del Pota Blava

Imatge de complement
Ampliar imatge
Característiques del Pota Blava

 

Per sobre d’altres característiques externes destaquen les seves plomes d’un viu ros fosc sense arribar al rogenc, amb un to més pujat en el gall, especialment a les plomes del coll i del dors, que seran lluents, com envernissades, i en la gallina d’un ros fosc uniforme.

Les plomes caudals del gall són de color negre verdós amb reflexos metàl·lics i ben negres en la gallina. És també característic el blau pissarra de les potes i dits, d’on prové la seva denominació coneguda arreu de potablaves. Al costat de plomes i potes destaca el vermell viu de la cresta, la cara i les barbelleres, el blanc de les orelletes, els ulls avellana rogenc i el bec fosc.  

La Raça Catalana del Prat

Es coneix com a Raça Catalana del Prat el conjunt de gallines i galls que presenten unes característiques comunes i que eren freqüents a la comarca del Baix Llobregat, en especial a la zona del delta.

Els galls i gallines de la Raça Catalana del Prat han de presentar unes característiques comunes d’acord amb el patró establert. És sobretot en el seu característic colorit que aquest aviram és fàcilment identificable.

Els pollastres i capons del Prat són alimentats amb un 80% de cereals amb una duració de criança mínima de 90 dies i cada unitat de venda porta una etiqueta numerada amb el segell europeu d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP), que és el segell de qualitat atorgat per la Unió Europea els aliments de més qualitat del continent. El pollastre del Prat és l'únic de l' Estat espanyol que ha estat reconegut amb aquesta Denominació Específica

Imatge de complement