Saltar a continguts

Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat

Navegació

Menú principal

Producte

Pollastre del Prat amb etiqueta control
Ampliar imatge
Un producte de qualitat

Els pollastres i capons del Prat estan alimentats amb un pinso més de 65 % de cereals. La duració mínima de la seva criança és de 90 dies i cada unitat de venda porta una etiqueta numerada amb el segell europeu d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) que és el segell de qualitat atorgat per la Unió Europea els aliments de més qualitat del continent.

El pollastre del Prat és l'únic de l' Estat espanyol que ha estat reconegut amb aquesta Denominació Específica.

 

Control i Certificació

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la IGP compleixen els requisits establerts en el reglament.

El control i la certificació són realitzats per una entitat que compleix la norma EN 45011, que està inscrita al Registre d'Entitats de Control i Certificació de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

A més a més de les seves característiques físiques pròpies, com les potes de color blau pissarra o la cresta vermella, en el mercat els pollastres i capons del Prat presenten la seva etiqueta de control del Consell Regulador, l'autèntic "Pota Blava".

Imatge de complement
Comercialització

 

Les canals comercialitzades són de categoria A, fresques i refrigerades.

Cada unitat de venda porta una etiqueta individual numerada, amb el nom de "Pollastre del Prat. Indicació Geogràfica Protegida", el logotip i el símbol comunitari a més de les següents indicacions:

  • Edat de sacrifici
  • Data de caducitat
  • Tipus d'alimentació
  • Número d'identificació
  • Classe A i tipus de presentació
  • Nom de l'entitat de control